Dr. Somfai Gábor Márk szemész szakorvos

IDE KATTINTVA KÉRDEZHET DR.SOMFAI GÁBOR MÁRK SZEMÉSZ SZAKORVOSUNKTÓL!

Dr. Somfai Gábor Márk, PhD

Bemutatkozás:

Orvosi tanulmányaimat a budapesti Semmelweis Egyetemen végeztem summa cum laude minősítéssel, az egyetemi évek során Rómában, illetve Freiburgban is beiratkozhattam hallgatóként.

A diplomám megszerzése óta a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikáján dolgozom, az általános szemészeten belül fő érdeklődési területemet képezik a szemfenéki képalkotó eljárások, a sárgafolt (macula lutea) betegségeinek felismerése és konzervatív, illetve sebészi gyógyítása, valamint a zöldhályog (glaucoma) diagnosztikája és kezelése, mindezeken kívül pedig a szürke hályog sebészetével is foglalkozom.

Célomnak tartom a hazánkban az egyik leggyakoribb, megelőzhető vaksági okként szereplő diabeteses retinopathia előfordulásának visszaszorítását. Tanulmányútjaim során megfordultam a Bécsi Orvosi Egyetem Szemklinikáján, a londoni Moorfields Eye Hospitalben, a Bascom Palmer Eye Institute-ban Miamiban, a moszkvai Helmholtz Intézetben, a ljubljanai egyetemi Szemklinikán, valamint Bukarest, Belgrád és Szófia egyetemi szemklinikáin is. Munkacsoportunk kutatási eredményeiről évente több alkalommal számolunk be hazai és nemzetközi konferenciákon, valamint magyar és angol nyelvű szakmai folyóiratokban; előadóként és szervezőként hazai továbbképzések rendszeres résztvevője vagyok.

Jelenleg a Magyar Szemorvostársaság titkári posztját töltöm be. Magyar, angol, német és orosz nyelven folyékonyan beszélek és oktatok, illetve folyékonyan beszélek olaszul.

Hirdetés

Partnerek

© 2019   Created by admin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek