Pákozdi Dóra Ildikó gyógytornász, manuálterapeuta, humánkineziológus

IDE KATTINTVA KÉRDEZHET PÁKOZDI DÓRA ILDIKÓ GYÓGYTORNÁSZUNKTÓL!

Pákozdi Dóra Ildikó gyógytornász – manuálterapeuta, humánkineziológus

2003-ban a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karán gyógytornász oklevelet szereztem, majd 2006 -ban a Testnevelési Sporttudományi Kar Humánkineziológiai Szak elvégzésével humánkineziológus diplomát.
Pályám kezdetén két mozgásszervi rehabilitációs osztályon dolgoztam, ahol amputációt követő gyógytornával és sportsérülések utókezelésével foglalkoztam. Ismereteim bővítése érdekében otthonápolási szolgálatnál is dolgoztam, a betegek otthonában főként reumatológiai elváltozásokat és baleseti sérüléseket kezeltem.

2004 nyarától az Ortopédiai Klinikán dolgozom, ahol főként a gerinc, csípő, térd, és váll degeneratív elváltozásainak kezelésével, csípő- és térdprotézisek műtét utáni rehabilitációjával foglalkozom. A csont- és lágyrésztumorok sebészi ellátása utáni kezelésben is gyakorlatot szereztem prof. Szendrői Miklós osztályán. Ezen kívül gyógytornász és humánkineziológus hallgatók gyakorlati oktatását vezetem az intézményben.

Gyakorlati tudásom mélyítése érdekében manuális technikákat szerettem volna tanulni, ekkor ismerkedtem meg a McKenzie terápiával, mely új távlatokat nyitott a gerincpanaszok kezelésében.
Ezen kívül még két éves komplex manuálterápiás tanfolyam elvégzése után 2008-ban a Semmelweis Egyetemen tettem sikeres vizsgát.

Ezeken kívül számos továbbképzésen is részt vettem, ezek közül a legnagyobb gyakorlati jelentőséggel bírnak az alábbiak:
MBT (Masai Barfuss Technologie) instruktori képzés
Lymphdrainage (nyirokmasszázs)
Kinesio taping tanfolyam
Thera-band szervezésében propriocepciós tréning

Oktató és gyógyító tevékenységem mind hatékonyabbá tétele érdekében szakmai előadásokon és kongresszusokon rendszeresen részt veszek.

2011-ben nyitottam meg saját mozgásstúdiómat, ahol szeretettel várom a mozgásszervi panasszal küszködő vendégeket. Tapasztalatommal, szaktudásommal segítek a hozzám fordulóknak egészségük megőrzésében, betegségek megelőzésében és panaszaik enyhítésében, a testi-lelki harmónia megteremtésében.
www.balancegyogytorna.hu
 

Hirdetés

Partnerek

© 2019   Created by admin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek