A nagyobb gyerekek és a tizenévesek szívesen használnak szájvizet leheletük frissítésére, és egyben kihasználhatják a fluoridos szájöblítő előnyeit is. A fogszabályozót hordó idősebb gyermekek számára kifejezetten hasznos a fluoridos szájöblítő, mely megvédi a fogakat a fogszabályozó alatt megtelepülő, savtermelő baktériumoktól.

Általában véve a kis gyermekek számára nem javasolt a szájvíz használata, mivel ők még gyakran lenyelik. A 6 és 12 éves kor közötti gyerekek is csak felnőtt felügyelete mellett használjanak szájöblítőt, a 6 év alatti gyermekek pedig egyáltalán ne használják a fluorid tartalmú szájöblítőket, mivel a még nem teljesen fejlett fogú gyermekekben a túlzott mennyiségű fluorid fluorózist okozhat, mely veszélytelen, de nem túl esztétikus látvány: a fogakon foltok és csíkokban elszíneződés jelenik meg.

A szájöblítők alkoholtartalma miatt aggódó szülők különböző alkoholmentes termék közül választhatnak, melyek ugyanúgy frissítik a leheletet, sőt, az alkoholmentes szájöblítők is kaphatók fluoridos változatban. Aggódik a szájvizekben lévő kémiai anyagok miatt? A gyerekeknek, attól függetlenül, hogy milyen szájöblítőt használnak - el kell magyaráznunk, hogy a szájvíz - még ha fluoridos is - nem pótolja az egészséges mosolyt biztosító, napi kétszeri fogmosásból és napi fogselymezésből álló rendszeres fogápolási rutint.

Megtekintések: 120

Válaszoljon erre

Hirdetés

Partnerek

© 2019   Created by admin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek