Nagyon sok ellentmondást hallani mostanában a fluoridos fogkrémről. Régebben már az óvodában Fluor tablettát adtak. Most azt mondják,hogy a tabletta kifejezetten káros,és fluoridos fogkrémet is csak akkor ildomos adni a gyereknek,ha már tud köpni fogmosás után.
Most akkor javasolt vagy nem a fluoridos fogkrém használata vagy a fluorid tabletta szedése?

Megtekintések: 1568

Válaszoljon erre

Válasz erre a beszélgetésre

A fluoridos fogkrém jó a fogaknak, de nem szabad lenyelni. A fluoridot tartalmazó tablettánál egy részről nagyon fontos a megfelelő adagolás, valamint szisztémás adagolásnál, nem csak a fogakra hat a Fluor.

Nekem gyerekkoromban volt fluor kezelésem, és most 21 évesen gyönyörűek a fogaim. Igaz barázdazárás is került a fogaimba.

Amikor a GSK promócióján résztvettem szájápolási tanácsadóként, nagyon sok vásárló bizonytalan volt, hogy a fluorid hasznos, vagy ártalmas. Ugyanezzel érveltem, hogy nem nyeljük le, viszont a foganyagnak szüksége van rá a remineralizációhoz, a gyerek fogkrémek pedig ezért tartalmaznak kevesebb fluoridot. 

Aki ennek ellenére sem szeretné a fluorid tartalmú fogkrémeket, annak  kínál a sensodyne és a parodontax is fluoridmentes fogkrémet.

Szerintem a helyi fluor kezelés nagyon hasznos, és minden kisgyermeknél alkalmazni kellene. Nem csak a fognyakak miatt előnyös felnőtt korban, de a szuvasodás megelőzésében is jelentős szereppel bír. Nyugodtan mondd a vásárlóknak, hogy a fluorid hasznos, ha csak a fogakra hat. Te milyen fogkrémet használsz?

Az elmexet szeretem a legjobban és a sensodynet.

Mit szeretsz ezekben a fogkrémekben?

Azt szeretem bennük, hogy olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek beépülnek a fogaimba, mint például az elmexben az aminofluorid. Úgy érzem elég gyenge fogzománccal rendelkezek. Ha megeszek egy almát, "puhábbnak érzem" a fogaimat. Ezért nem szoktam vízen és üres teán kívül inni mást. Figyelek arra, hogy reggelente puha fogkefével mossak fogat reggelizés után, mert akkor nehezen tudom betartani, hogy fél órát várjak az étkezés és a fogmosás között.

A puha fogkefével az a bajom, hogy a lepedéket sem távolítja úgy el, ahogyan kellene. Van elektromos fogkeféd?

Van, igen. Többnyire azt használom, csak kiegészítésként alkalmazom a softot - a curaproxot, de nagyon elégedett vagyok vele.

Tudod, hogy a helyi fluor kezelés, hogyan történik?

Nem szeretném Mártitól elvenni a válaszadás lehetőségét, de én már részt vettem fluorid iontophoresisen, ezért gondoltam leírom. Ez a módszer a rendelőben alkalmazható, galvánáram segítségével történik a kezelés.

a fluoridzselé koncentrációja változó, attól függően, hogy hány éves a páciens (6-10éves, 10év fölött).

fontos, hogy 6 éves kor alatti gyermeknél, nem szabad alkalmazni a módszert (a már korábban említettek miatt).

ezzel kapcsolatban kérdésem is lenne: milyen gyakran érdemes ilyen kezelésen részt venni? (nekem az alsó front fogaim nagyon érzékenyek hidegre, ezért csináltattam régebben, egy darabig segített)

Szerintem nagyon hasznos a fognyaki érzékenység kezelésére is a fluor iontophoresis. Fél évente javaslom, és akkor 3 alkalommal, 3 egymást követő héten.

Hozzászólás a beszélgetéshez

RSS

Hirdetés

Partnerek

© 2019   Created by admin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek