Tisztelt Bencsik Beáta Doktornő!

A segítségét szeretném kérni fülcsengéssel kapcsolatban. 5 hónapja cseng a fülem folyamatosan, jellemzője, hogy egyik napról a másikra jött (nem ért zajhatás, nincs fülzsírdugó, hurut), inkább jobb oldalt hallom (néha mintha az egész fejem zsongana), magas hangon sistereg, mintha a véráramlást hallanám. Nekem annál jobban zúg, minél jobban leterhelem magam az adott napon, este, ágynyugalomban egy idő után halkul, aludni még éppen tudok tőle. Néha a bal fülem is cseng, ott magasfeszültséghez hasonló, ciripelő hangokat hallok, de csak naponta egyszer-egyszer. Ami még furcsa, hogy haspréskor, vagy ágyból felüléskor a jobb halántékom körül szokott bizseregni, fejforgatáskor pedig szintén ugyanitt kifejezetten húzódik "valami". És a jobb fülem cseng inkább, talán van összefüggés. Fontos, hogy kisportolt, jó fizikumú férfi vagyok, eddig semmi problémám nem volt az egészségemmel, néha magas vérnyomás, de az utóbbi időben az is rendben volt. Azt még észrevettem, hogy nagy melegben, vagy sportoláskor az utóbbi időben a halántékomon az erek jobban kidüllednek, mint a korábbi években.

Voltam 3 fül-orr gégésznél, neurológusnál, reumatológusnál. Számomra a legfurcsább az, hogy egybehangzóan azt mondják, nincs szükségem CT-re, vagy MRI-re, stressztől van, nyugodjak le, sehova nem utaltak. Lúgosítást, vitaminokat javasoltak (ezeket szedem: C, E, B vitamin komplex, magnézium, q10, fokhagyma kapszula stb.), na meg a jó öreg Nootropil-Betaserc kombót, amit nem vállaltam be, mondván, előbb vizsgáljanak ki, utána kezdjék meg a gyógyszeres kezelést.

Amit még észrevettem, hogy pl. a gingko biloba felerősítette a zúgást, nekem mintha jobban pörgette volna a vért az agyamban, így abbahagytam, lehet nem kellett volna.

Gondolok még váll, és felsőhát, nyaki problémákra, mert 25 éve sportolok, talán ott romlott el valami...

Segítségét előre is köszönöm!

Szabolcs

Megtekintések: 192

Válaszoljon erre

Hirdetés

Partnerek

© 2019   Created by admin.   Működteti:

Profilkártyák  |  Jelentse észrevételét  |  Használati feltételek